Nitecore HC50 väljas

Kõik, mis seondub taskulampidega.
Vasta
Kasutaja avatar
Lauri_L
Aktivist
Postitusi: 87
Liitunud: 16 Veebr 2013, 21:27
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Nitecore HC50 väljas

Postitus Postitas Lauri_L »

Pilt

Homsel päeval ca 52min tagasi (hommikumaades juba esmaspäev :D) esitles Nitecore ametlikult oma esimest pealampi HC50. Tootja kodulehel (http://www.nitecore.com/productDetail.aspx?id=98" onclick="window.open(this.href);return false;) kogu info üleval.

Kui esmapilgul silmaga näitajatest ning piltidest üle käia, siis tuleb tõdeda, et tegemist on otsese konkurendiga sellistele võimsatele pealampidele nagu Armytek Wizard PRO ja Zebralight H600mk2. Sarnase konstruktsiooniga (ilma akupaketita) lampidest võiks välja tuua ka Xtar H1/H2 pealambid, kuid need kasutavad teisi toiteallikaid (AA, 14500, CR123, 16340), on vähem võimsad ning vastavalt sellele ka hinnaklassilt tunduvalt taskukohasemad.

Ilma et oleksin ise veel lampi katsuda saanud, tooksin kohe välja mõningad positiivsed tähelepanekud:

1. HC50 omab kahte punast lisa LEDi, mis on äärmiselt kasulikud öiste toimetuste toimetamises, et jääda ise nähtamatuks ning tagada silmadele kiire kohanemisvõime valgusega. Praktikas on punase valguse režiim pealampide puhul nõutud lisavarustus. Ise olen tihtipeale tähendanud, et ühest LED-ist (mis on tavaliselt ca 2-3 luumenit) kipub mõningas olukorras väheks jääma. Selle poolest Nitecore'ile viis pihku, et suutis HC50 sisse neid lausa kaks mahutada. Punase valguse režiimis lubatakse tööajaks laadimiste vahel kuni 145 tundi 8-)

2. Esimene pealamp, mis on endale saanud väga julge välimusega ning sügavad jahutusribid. See tagab parema LEDi jahutuse ja ning pikema eluea. Vaevalt, et EC50 565lm täisvõimsuse juures selliste mõõtmetega jahutusribid otseselt vajalikud on (kahjuks kindlasti mitte), kuid ilmselt on arvestatud, et tulevikus pakutakse samasse korpusesse midagi võimsamat (tulev HC90 tundub pisut teistsuguse korpusega olevat).

3. Valgusindikatsioonidega (toiteallika pinge sisestamisel + laetustase sisselülitamisel) lülitusnupp, mille ülesehitus pärineb Nitecore uusimatelt Precise seeria lampidelt P15 ja P16. Ühesõnaga igati hea abimees pealampidele. ZL ja Armytek juba kasutavad sarnast lahendust.

4. Vast suurim üllatus on lambi kompaktsus. Kui vaadata pilte, siis tundub lamp ise kuidagi suur ja kohmakas. Vaadates lambi mõõtusid, siis aga selgub, et tegemist on ühe kompaktseima "kaasaskantava" akupaketita pealambiga turul... Ei tea, kas tootja kasutas ekslikult fotode tegemisel aladimensioneeritud mannekeeni? Igatahes võrdlus lähimate konkurentidega (pikkus+pea läbimõõt) on järgmine:

Armytek Wizard PRO - 103 x 33 mm (näpu vahel äärmiselt pisike ja kipub ära kaduma :) )
Xtar H1 (AA) - 97 x 23 mm
Nitecore HC50 - 86 x 32 mm
Zebralight H600mk2 - 98 x 24 mm

5. Stabiliseeritud lambi väljundvõimsus. Nitecore'ile omaselt püsib lambi toiteallikale rakendatud voolutugevus muutumatuna, kui toiteallika pinge langeb. See tähendab, et visuaalne valgusvõimsus ei lange oluliselt ka siis, kui akus sisalduv energia on otsakorral.

6. Maksimaalne kaitseklass IPX8, mis pealampide puhul on äärmiselt oluline. Siinkohal jällegi võrdlus lähimate konkurentidega (IP-kaitseklass koos sügavusega + põrutuskindlus):

Armytek Wizard PRO - IPX8 30m + 10m :up
Xtar H1 (AA) - 97 x 23 mm IPX8 2m + 1,5m
Nitecore HC50 - 86 x 32 mm IPX8 2m + 1,5m
Zebralight H600mk2 - 98 x 24 mm IPX7 (2m 30min jooksul + põrutuskindlus teadmata)


Üks asi jääb esmapilgul pisut arusaamatuks - ilmselt vaid niikauaks kuni ise lampi proovida saab. Pealambile on äärmiselt oluline, et saavutatud oleks ühtlane hajutatud ja suure laiusega valgusvoog (mida Nitecore HC50 puhul ka lubab). Nitecore on jäänud truuks reflektorile (ei ole valinud TIR optikat) ja veel enam siledapinnalisele reflektorile, mille valgusvoogu on äärmiselt raske hajutada. Tootjad, kes kasutavad väiksemaid valgusvõimsuseid on hajutamiseks ning visuaalse valgusvoo näiliseks suurendamiseks kasutanud läätsesid (küll väga ebaefektiivne meetod, kuid mõningal juhul teatud tulemuse annab). Ka läätsedest on Nitecore loobunud. Sellepärast ongi huvi teada saada, kuidas on õnnestunud traditsiooniliste meetoditega HC50-le anda pealambi valgusvoole omased omadused.

Millal HC50 Eestisse jõuab, ei tea veel öelda. Ka täpne hinnaklass ei ole veel teada. Info laekumisel anname sellest kindalsti teada.
Nitecore ja Armytek taskulampide ametlik maaletooja http://www.taskulambid.eu
Kasutaja avatar
Lauri_L
Aktivist
Postitusi: 87
Liitunud: 16 Veebr 2013, 21:27
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Nitecore HC50 väljas

Postitus Postitas Lauri_L »

Nitecore HC50 ametlikust esitlusest on möödas 5 päeva. Seekord on Eesti esimeste seas, kust lampi reaalselt letilt osta saab.

Alates 21...22.11.13 võib HC50 pealampi küsida järgmistest kohtadest: http://www.taskulambid.eu" onclick="window.open(this.href);return false; ja http://www.taskulambid.ee" onclick="window.open(this.href);return false;. Kohapeal olemas ka proovimisvõimalus ning võrdlemisvõimalus sarnaste toodetega.

Hinnaklass 75€ +/-

Lisainfo lambi kohta: http://www.taskulambid.eu/hc50.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nitecore ja Armytek taskulampide ametlik maaletooja http://www.taskulambid.eu
Kasutaja avatar
Lauri_L
Aktivist
Postitusi: 87
Liitunud: 16 Veebr 2013, 21:27
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Nitecore HC50 väljas

Postitus Postitas Lauri_L »

Karbist välja video HC50 kohta.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... v_R1-1MdAs" onclick="window.open(this.href);return false;
Nitecore ja Armytek taskulampide ametlik maaletooja http://www.taskulambid.eu
Vasta