Nipinurk: vaese mehe kiirusmõõtja (kronograaf)
Re: Nipinurk: vaese mehe kiirusmõõtja (kronograaf)
krt nüüd mul sama jama kui ma joonalua versiooniga mängisin siis käras nagu küll, nüüd proovisin uuesti viskab ka aint sisetatud max kiiruse ja ongi kõik. Mis versioon sul on ? Minu oma pärineb siit http://www.talonairgun.com/forum/viewforum.php?f=16" onclick="window.open(this.href);return false; ja on mingi beta1. Palju sul andurite vahe on ?
Peamine, et naabrist parem- see vaene mehike peab sööma hallitanud juustu, sõitma katuseta autoga, jooma vana veini ja elama ülemöödunud sajandil ehitatud majas.
Mul sama versioon softist... Pealiskaudse otsimisega midagi uuemat ei leidnud. Transistorite kauguseks jätsin 45 cm, samas see viga kordus mistahes kaugustel, mida programmi sisestasin. Vahemaas asi vast ei olegi, kuna soft loeb lasu toimunuks juba esimese katkestuse peale.
Proovi huvi pärast enda lahendust, mis ta sul selle muzzle-impact trigger ajavaheks graafiku peal näitab?
Proovi huvi pärast enda lahendust, mis ta sul selle muzzle-impact trigger ajavaheks graafiku peal näitab?
Springers are like Muscle-Cars - Classic, Heavy and Never out of style...
Tänase katsetamise tulemused. Keerasin kõik maha, mis vähegi andis. Boostid, mürasummutused jne. Tulemuseks oli see, et asi hakkas tajuma seda kui kiiresti näpp signaali läbis. Kui tõmbasid näpu ruttu läbi, said max kiiruse. Kui aeglaselt, said väiksema tulemuse. Ja endiselt toimus asi ühe signaaali katkestamisel... Eilne ~3 ms konstant oli kadunud, õigemini seda esines max kiiruse juures, aga mitte väiksematel "kiirustel". Samuti erines eilsest see, et virtuaalse märgi kaugusega mängimine mingil määral toimis: mida suurema kauguse märkisid, seda loogilisema tulemuse said.
Ühesõnaga suht anomaalne värk. Peaks mingi kohaliku koodikirjutaja leidma. Ise-enesest ei tohiks see väga raske ülesanne olla...
Teine võimalus on selle kartulipüssi mehe meetodit proovida, millele isegi viitasid http://www.inpharmix.com/jps/Jims_chrono.html" onclick="window.open(this.href);return false; (salvestada wav ja siis konvertida).
Ühesõnaga suht anomaalne värk. Peaks mingi kohaliku koodikirjutaja leidma. Ise-enesest ei tohiks see väga raske ülesanne olla...

Teine võimalus on selle kartulipüssi mehe meetodit proovida, millele isegi viitasid http://www.inpharmix.com/jps/Jims_chrono.html" onclick="window.open(this.href);return false; (salvestada wav ja siis konvertida).
tuginedes sellele skeemile jäin mõtlema, et äkki viga selles, et mõlemad katkestused on identsed (teoreetiliselt nad ju on, ma muidugi ei tea palju see rolli mängib). Selles skeemis on takistitega see probleem lahendatud. Aga muidugi kindel saab olla siis kui ära katsetan kas on abiks või mitte.
- Manused
-
- skeem.gif (11.22 KiB) Vaadatud 13763 korda
Peamine, et naabrist parem- see vaene mehike peab sööma hallitanud juustu, sõitma katuseta autoga, jooma vana veini ja elama ülemöödunud sajandil ehitatud majas.
Saaga jätkub... Panin prooviks oma konstruktsiooni kokku ja testisin õhukaga. Üllataval kombel ei saanud ma kordagi enam max-kiiruse viga. Korra õnnestus ka tulemus kirja saada (suurusjärk oli õige), aga valdavalt andis asi "impact errorit" ehk siis soft ei suutnud registreerida teise sensori katkestust. Laskmises viga see olla ei saa, sest selle koguse peale oleks mõni ikka pihta läinud...
Loogiliselt võttes saab sellel olla kaks põhjust:
- juppide/ softi viga, mis ei suuda/jõua teist katkestust registreerida;
- konstruktsiooni viga ehk lihtsalt olen augud viltu puurinud või teineteise suhtes nurga all paigaldanud.
Praegu tundub teine variant isegi reaalsem, sest võrreldes näpuga vehkimisega on diabool oluliselt pisem ja kui augud pole kohakuti või on nurga all, siis on suht rakse seda õiget kohta tabada... Ehk siis lootust on veel.
Loogiliselt võttes saab sellel olla kaks põhjust:
- juppide/ softi viga, mis ei suuda/jõua teist katkestust registreerida;
- konstruktsiooni viga ehk lihtsalt olen augud viltu puurinud või teineteise suhtes nurga all paigaldanud.
Praegu tundub teine variant isegi reaalsem, sest võrreldes näpuga vehkimisega on diabool oluliselt pisem ja kui augud pole kohakuti või on nurga all, siis on suht rakse seda õiget kohta tabada... Ehk siis lootust on veel.

Täielik seebiooper. Kui muud teha pole, siis pühendad õhtul 10-20 min kronole. Pole seda hirmugi, et asi valmis saaks. Paras ajatäiteks näppida. Täna sai veendutud, et augud on tõepoolest kohakuti ja teooria lohakast kokkupanemisest ei pea vett...
Ok, seega katsetada veel kolm varianti:
- proovida teist softi (wav->data);
- eeldusel, et asi on minus ja ma lihtsalt ei saa teisele "kiirele" pihta, siis lühendada vahemaad (nt 45 cm -> 30) või
- lisada fototransistoreid.
Tellisin ELFA-st neid varuga, seega põhimõtteliselt saaksin praeguse 1+1 asendada 3+3 lahendusega. Tegelikult aitaks vist "kiire" laiust suurendada ka see, kui tuua lede augule lähemale, praegu nad suht sügaval. Tundlikkust peaks transistoritel jaguma kui graafikuid vaadata.
Ok, seega katsetada veel kolm varianti:
- proovida teist softi (wav->data);
- eeldusel, et asi on minus ja ma lihtsalt ei saa teisele "kiirele" pihta, siis lühendada vahemaad (nt 45 cm -> 30) või
- lisada fototransistoreid.
Tellisin ELFA-st neid varuga, seega põhimõtteliselt saaksin praeguse 1+1 asendada 3+3 lahendusega. Tegelikult aitaks vist "kiire" laiust suurendada ka see, kui tuua lede augule lähemale, praegu nad suht sügaval. Tundlikkust peaks transistoritel jaguma kui graafikuid vaadata.

vahepeal ei viitsinud mängida-testida aga eila väheke testisin, peale taki lisamist ei muutunud midagi, seal on võimalus salvestada helifail, et analüüsida ja seadistada kuulasin enda sensorite "häält" mis oli tuk-tuk (esimese ja teise sensori läbimised) ja crono sampleshot'i mis on lask siis asi vist on suuresti selles, et lask on ühekordne pikk hääbuv graafik, tuk-tuk aga kaks lühikest ja see esimene on piisavalt pikk, et lugeda softi jaoks välja nii kuuli väljumisheli ja märgi tabamine, sellest ka probleem miks saab maks kiiruse ja miks asi ei toimi. Panin pildid ka sealt saab paremini asjale pihta.
PS. http://www.network54.com/Forum/79537/th ... 27s+Chrono" onclick="window.open(this.href);return false; idee autor on teinud täiendusi- lisades 4 andurit
PS. http://www.network54.com/Forum/79537/th ... 27s+Chrono" onclick="window.open(this.href);return false; idee autor on teinud täiendusi- lisades 4 andurit
- Manused
-
- lask.jpg (6.06 KiB) Vaadatud 13734 korda
-
- tuk-tuk.jpg (6.31 KiB) Vaadatud 13734 korda
Kuna ma seda toimima pole saanud siis kiikasin idanaabrite poole vahest on nemad midagi teinud. Ja tõsi ta on, võiks öelda, et lausa rohkem kui midagi on seal pool tehtud alatest päris korralikest kiirusmõõtjatest IBH-713, 716, 720 (Venemaal omavad patenti ja neist ma teadsin varem juba) ja peoga muid pudinaid peale. Lisaks siis veel tarkvara mida saab kasutada erinevatest mõõtjatest arvutiga info kättesaamiseks com, usb ja heli porti käivatest ise meisterdatud mõõtjateni välja. Soft mis paljude asjadega ühildub on Chronograph ja uusin versioon peaks olema 3.7.12.132. Alla laadida saab http://airgun.org.ru/forum/viewtopic.php?f=35&t=21286" onclick="window.open(this.href);return false; vajab regamist foorumis aga vanemaid versioone saab http://www.roft.ru/index.php?subaction= ... do=samopal" onclick="window.open(this.href);return false; Lisaks on veel AirSpeed mis töötab ka ilma suurema vaevata ja SoundChrono mis on sama mehe poolt tehtud mis esimene aga see versioon mis roft.ru leidus on Win32:Induc viirusega. Miks see viirus seal on ja mida ta teeb võib netis lugeda(see siis viirusest üldisemalt) aga tarkvara kirjutaja poolt on see sattunud sinna suuresti põhjusel, et kes seal Venemaal ikka tarkvara ostab ikka netist alla ja kasutama, seega kasutamine omal riisikol NB! roft.ru on ka IBH vanem versioon sama viirusega. Ise lasin virtuaalmasinas käima ja seadistamiseks kulus umbes 30s, see siis SoundChrono kohta, AirSpeediga läks tiba kauem. Chronograph'le pole veel pihta saanud- mikrofoniga sain näidud kätte sensoritega veel mitte. roft.ru on skeem niimoodi, et senorid lähevad vasak parem kanalisse. Proovisin mõlemat pidi sain näidud kätte mõlemal juhul. AirSpeedil on aken olemas nii vasaku kui parema kanali jaoks. Nii, et kel huvi on võiks hoopis neid kasutada. Pole küll nii edeva disainiga kui SoftChrono.
Täiendan posti. Sain ka SoftChrono põhim tööle viga on selles, et niisma testides ei saa kiirusi ja selllest ka viga kui min kiiruseks panna 1m või midagi taolist ja seadistad muud asjad ajada paika siis kärab küll idee sain selle Chronographi seadistamisel pluss soundChrono mis andis mulle pidevalt paarimeetrisi kiirusi. NB! ma pole veel kuulideni jõudnud.
Täiendan veel http://airgun.org.ru/forum/viewtopic.php?f=35&t=21286" onclick="window.open(this.href);return false; saab ka soundchrono ilma viiruseta.
Täiendan posti. Sain ka SoftChrono põhim tööle viga on selles, et niisma testides ei saa kiirusi ja selllest ka viga kui min kiiruseks panna 1m või midagi taolist ja seadistad muud asjad ajada paika siis kärab küll idee sain selle Chronographi seadistamisel pluss soundChrono mis andis mulle pidevalt paarimeetrisi kiirusi. NB! ma pole veel kuulideni jõudnud.
Täiendan veel http://airgun.org.ru/forum/viewtopic.php?f=35&t=21286" onclick="window.open(this.href);return false; saab ka soundchrono ilma viiruseta.
Njah, ma vist proovisin min speed 10 jalaga, siis sain veel "max speed" veateate näppudega vehkides... Samas reaalselt lastes seda probleemi polnud. Vaatab, ehk nädalavahetusel pusin pisut taas...
Üle hulga aja otsustasin taas proovida. Seekord testisin kahtlust, et ei saa kuuliga kiirele pihta. Tõin ledid pea-aegu välja, et tagada max hajuvus, kuid ei miskit. Soft lihtsalt ei suuda tuvastada teist lasku. Praeguse seisuga annan alla.