Koos laskma

Üldine jutt õhkrelvadest ja seonduvast
Oliver
Värske huviline

Re: Koos laskma

Postitus Postitas Oliver »

Võistlus sai maha peetud. Võistlejaid oli kokku kaheksa. Maha sai pandud seitse, kahe märgiga rada. Märgid olid nii augus kui ka puu otsas. Rajad said läbi lastud igaüks kolm korda. Seega kokku 42 lasku. Üldsus otsustas, et statistika mõttes väravate nihutamisega radu ei muudetud. Tahtsime seekord näha, kas teadmine, et kui kaugel märk on ka meie tulemusi parandab. Seega selgus, et kaheksast laskjast ainult kolm suutsid kolmandat korda rada läbides oma tulemust parandada. Kolmel laskuril hoopis tulemused halvenesid. Sealt järeldus, et vead tekivad hoopis tuule suuna ja kiiruse valearvestuse tõttu ja laskuri enda vigade arvelt. Tuul oli suhteliselt muutlik, kord puhus kella nelja, kord kella kaheksa suunast.
Siinkohal mainiks veel ära, et Danelil püssi võimsus 23j, Oliveril 15j ja Indrekul vist ainult 12,5j ning teiste võimsused teadmata, kuid kindlasti olid kõik ülejäänud alla 16j.
Suured, suured tänud kõikidele osavõtjatele, kes said ja viitsisid tulla ning pidasid vastu kuue tunni pikkuse võistluse, kus suurema osa ajast püsis püssi peal oleva termomeetri näit +35C ja +40C vahel. Seega ilm oli VÄGA, väga palav. Ja ei tilkagi vihma. Norrakad valetasid! :D (õnneks).
Fotod postitame hiljem.
Mitteametlike võistluste ametlikud tulemused: Danel 37p, Kalev 29p, Oliver 28p, Elmet 28p, Ülo 28p, Andres Me. 28p,
Andres Ma. 24p ja Indrek 22p.
Kasutaja avatar
Delta
Administraator
Kontakt:

Postitus Postitas Delta »

Tundub, et üritus läks korda :up Müts maha, et sellise ilmaga võistluse üldse läbi viisite. Meil oli siin +28 varjus, aga niivõrd niiske/ lämbe, et mistahes liigutamine välitingimustes tekitas soovi külmkapist varju otsida... :mrgreen:
Springers are like Muscle-Cars - Classic, Heavy and Never out of style...
Kasutaja avatar
Ints
Guru

Postitus Postitas Ints »

Kuumust oli rohkem kui piisavalt ja tuul kui ta kohati puhus siis tõesti siit ja sealt korraga :-), minu püssi kiirus oli kõigest 201m expressiga seega miski 10j, mis tuli väga valusa üllatusena. Sai esimest korda lastud elite 8-32x40, seega esmane kogemus reaalselt kaugust mõõtes ja klikke kasutades, tänu väikesele kiirusele oli kliki tabel segi ja alla 10m ning 40m ümber ja edasi ei õnnestunud ühtki märki kukutada. Aga muidu oli tore üritus ja enne Kongutat väike kogemus kirjas kuidas uue optikaga toimetada. Vahepeal tuleb nüüd kiirus tagasi 240+ tõsta muidu läheb keeruliseks.
Peamine, et naabrist parem- see vaene mehike peab sööma hallitanud juustu, sõitma katuseta autoga, jooma vana veini ja elama ülemöödunud sajandil ehitatud majas.
Kasutaja avatar
Delta
Administraator
Kontakt:

Ints kirjutas:Sai esimest korda lastud elite 8-32x40
Seda peetakse päris heaks optikaks... Kui saladus pole, siis kust ostsid ja mis maksma läks?
Kasutaja avatar
Ints
Guru

Postitus Postitas Ints »

Delta kirjutas:
Ints kirjutas:Sai esimest korda lastud elite 8-32x40
Seda peetakse päris heaks optikaks... Kui saladus pole, siis kust ostsid ja mis maksma läks?
Kaalukausil oli ka T50 aga kohati segane info foorumitest ja korraliku ametliku ülevaate puudumine ning hind tegid valiku B kasuks.
Algul plaanisin tellida mikistanist uue, aga E8320 kohta oli palju segast infot ja ükski esindus mikistanis, inglismaal ja EU ei vastanud mu küsimustele, mikistanis vähemalt püüdsid vastata. Siis otsustasin eelmise mudeli 428324M kasutatuna kuskilt leida, sai inglismaa foorumeid jälgitud ja leidsin 3 müügikuulutust ja üks oli nõus ka siia saatma, väike diskusioon müüjaga, raha läbi paypali ja tuli kohale. Hind koos custom torni, AO plastikrõnga ja saatmisega läks üle Hawke üks jagu :-)
Hea on ta tõesti ja kevad-talvel sai ühest mõned korrad ka läbi vaadatud ja võrdse suurenduse korral Hawkega jäi viimane alla. Lisan siinkohal igaks juhuks, et Hawke oma hinna kohta on siiski hea valik.
Peamine, et naabrist parem- see vaene mehike peab sööma hallitanud juustu, sõitma katuseta autoga, jooma vana veini ja elama ülemöödunud sajandil ehitatud majas.
Oliver
Värske huviline

Veel natukene statistikat eilsete võistluste kohta. Kõige raskemaks märgiks kujunes Indreku tehtud 15mm adapteriga orav, mille kauguseks oli erinevate optikatega mõõtes 25-30m. Enamus pakkusid siiski 28m. Tegelik kaugus teadmata. Ma olin ainuke, kes suutis kolmest lasust kaks tabada. Neli meest suutsid tabada ühe korra ning kolmel jäi märk kättesaamatuks. Üheks raskemaks rajaks kujunes rada nr 1 vaatamata suhteliselt lähedal asuvatele märkidele (Tuvi 15mm, 9-10m ning vares 15mm 14-15m) oli neid märke siiski raske kukutada ja paljudel see enamus kordadest ei õnnestunud.
Oliver
Värske huviline

Siin mõned pildid meie pühapäevasest koosviibimisest Viljandis.
Spoiler: näita
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Piltide autor: Kalev
Pildid on tehtud telefoniga.

Kvaliteetsemad pildid on peatselt saabumas.
Kasutaja avatar
Delta
Administraator
Kontakt:

Poleks arvanudki, et telefoniga tehtud :up See ongi selle ala võlu, et tegelemiseks ei pea ennast rihmaks võimlema ja mägesid ületama, vaid piisab sellest, kui hea seltskond saab kokku ja veedab ühise hobiga mõnusalt (aga ka kasulikult) aega.
Ints kirjutas:...minu püssi kiirus oli kõigest 201m expressiga seega miski 10j, mis tuli väga valusa üllatusena...
...tänu väikesele kiirusele oli kliki tabel segi ja alla 10m ning 40m ümber ja edasi ei õnnestunud ühtki märki kukutada...
Ma hakkasin mõtlema, et see 40+ häda võis olla ka selles, et kuulil lihtsalt puudus jõud märgi kukutamiseks. Ega asjata nt sakslased oma 7,5 J püsside distantsi vaid 25 m peale ole piiranud.
Kasutaja avatar
Ints
Guru

Postitus Postitas Ints »

Ma olen netiavarustes kohanud infot, et gamo märgid vajavad 4J energiat, et kukkuda, Nockover ehk algne märkide patendi omanik vajab 1J, meil olid kaugemal gamo märgid ja 201m expressiga omab 50m veel diabool 5,6J energiat, nii et asi siiski suuresti momendi laskeoskuses või vales kliki tabelis. :)
alosi
Värske huviline

Postitus Postitas alosi »

Tere,

Oravat mis mul selliste märkena ainus, ei saa testi (liialt kuulid mõlki jne tagund ), aga 5-ne rida kukkuvaid (a.la. laskesuusatamise rida) ... liialt jõuga tabades märk viskab üles tagasi. Eks võib olla asi nii ja naa.

A.

P.S. Eks märke lõhkumisegaa peadki arvestama, lisan oma garazi nn jooksv sea (pildil praegu ripendav põdrasiluett) , aga
ka sellist laskmist hooti väga hea teha. Praegu laskemaa kinnises ruumis 12 meetrit.
http://www.hot.ee/alosi/jooks.JPG
Ja vineeri ikki hellalt kulub märkele :)

A.

Edit: alosi, palun ära nii suuri pilte otse postita, ei mahu teised kuidagi ekraanile ära... ;) Asendasin pildi tavalise lingiga. Delta
Vasta